تحلیلگران بازارسرمایه بر این باورند که با توجه به شرایط فعلی معاملات نمیتوان انتظار روند مشخص و بهتری را همانند سالهای گذشته از بورس داشت و علاوه بر بیاعتمادی و خروج فعالان حقیقی از بازار، برخی حقوقیها نیز نسبت به فعالیت و فروش و عرضه سهام شرکتهای خود در بورس تردید دارند و دست نگه داشتهاند.
رشد حبابی شاخص،علت تشویق روحانی به حضور مردم در بورس بدون آموزش، گرانفروشی سهام، فروش سهام کاغذی، سرنوشت پولها و رانت حاصله، از محورهای مهم طرح تفحص مجلس است.
ورود مجلس به احیای بورس کمک میکند
غلامرضا مرحبا، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بر این باور است که در علم اقتصاد و بازارسرمایه همواره بر این تأکید میشود عملکرد بورس و اسناد مالی آن باید شفاف و مشخص باشد. در واقع سازمانها و شرکتهایی میتوانند به بورس وارد شوند که مجمع آنها برگزار شده و صورت مالیشان به تصویب رسیده است، اما چیزی که در بورس دیده میشود شرکتهایی آمدهاند که این مسیرها را طی نکردند و موجب بروز شرایط فعلی شدند. به همین دلیل مجلس نیز براساس رسالت نظارتی خود باید از حقوق موکلین خود و آسیبدیدگان در بورس دفاع کند.
غلامرضا مرحبا به قدس گفت: مجلس اقدامهای نظارتی خود درباره بورس را در قالب تحقیق و تفحص پیگیری خواهد کرد و امیدواریم کاستیهایی که در حوزه مدیریت بورس و ضعف نظارتی مشاهده میشود، اصلاح شود. مجلس هر اقدامی انجام میدهد در راستای تقویت بورس و حفظ منافع سهامداران و مؤسسات خواهد بود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: متأسفانه برخی اقدامهای ناصحیح به بحرانیتر شدن شرایط بورس منجر شده است. به طور مثال برخی شرکتهایی به بورس عرضه شدند که آمادگی ورود به بورس را نداشتند و گاهی هم حتی تعطیل بودهاند، اما همینها با بازدهیهای زیادی که به مردم میدادند، مقدمه وقوع شرایط کنونی شدند.
نماینده مردم آستارا در مجلس افزود: مطلوب ما این است بورس به شرایط رونق خودش بازگردد و با تغییرات مدیریتی که رخ داده انتظار میرود تحولات خوبی رقم بخورد. ورود مجلس به احیای بورس و بازگشت اعتمادعمومی کمک خواهد کرد.
نظر شما